Vanavond elf jeugdproducten Club op het veld?

Brandon Mechele (Club Brugge - Genk)

De Brugse derby is na de 5-1 uit de heenmatch slechts een formaliteit. Toch zou het een hoogdag kunnen worden voor de Brugse jeugdwerking.

Er kunnen vanavond immers elf jeugdproducten van Club in actie komen.

Mechele, Storm, Oulare, Diercx, De fauw, Bolingoli en De Sutter bij Club zelf. Cornelis, Buysse, Van Acker en D’Haene bij Cercle.

Die jeugdwerking heeft dankzij Henk Mariman een serieuze boost gehad. “Toen ik overnam, trainde de U19 drie keer per week, waarvan een keer een looptraining’, zegt Mariman

“We hebben individuele trainingen ingesteld, trainers aangetrokken en de speelwijze aangepakt. Bjorn Engels bijvoorbeeld heeft daar als verdediger de vruchten van geplukt”, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Ook huidig hoofd jeugdopleiding Pascal De Maesschalck is tevreden. “Belangrijk was dat het beleid toen besliste dat het op termijn wilde kampioen spelen met eigen Academy-spelers. Vandaar dat het budget voor de jeugdwerking sindsdien gevoelig toenam.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.