Verbist mag Anderlecht niet meer fluiten

Verbist mag Anderlecht niet meer fluiten

Johan Verbist was de gebeten hond voor Anderlecht na de met 2-1 verloren topper tegen Club Brugge. De scheidsrechter wees niet naar de stip na een duidelijke fout van De fauw op Acheampong. La Dernière Heure meldt nu dat de Referee Office heeft beslist om Verbist geen wedstrijden meer van Anderlecht te laten leiden.

Bart Vertenten, de ref die achter het doel van Ryan stond, riep tot twee keer toe “Penalty” in het oortje van Verbist. Toch werd de strafschop niet gefloten. Achteraf gaf Verbist zijn fout toe. “Het was penalty, maar toen ik teken deed dat het géén penalty was, was ik 100% zeker van mijn stuk. Ik heb mijn verantwoordelijkheid genomen en een fout gemaakt.”

De Referee Office heeft nu beslist om Verbist een sanctie op te leggen door hem geen wedstrijden van Anderlecht meer te laten fluiten. Hij wordt dus niet geschorst, omdat het programma te druk is. De beslissing zou er gekomen zijn op vraag van de KBVB en niet op vraag van Anderlecht.

Bekijk de fase nog eens waar het allemaal om draait (1″ tot 14″):

Gaan we dan vanaf nu elke ref die een wedstrijdbepalende fout maakt geen match meer voor de benadeelde ploeg laten fluiten? Ik durf te denken dat er straks niet veel scheidsrechters meer overblijven.

En wat dan te zeggen van alle scheidsrechters die Anderlecht nog moeten leiden dit seizoen? Ze zullen met argusogen gevolgd worden en de druk is nu zo groot dat ze wellicht elk twijfelgeval in het voordeel van die van Brussel zullen fluiten. Dit heeft helemaal niets te maken met calimerogedrag, wel met twee maten en twee gewichten.


Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2016-2017.
Comments are closed.