Dit zijn de vijf tegenstanders van Club op weg naar de Champions League

Champions League

31 mei 2015 20:19 - Club Brugge mag dankzij zijn tweede plaats in de Jupiler Pro League nog altijd dromen van de Champions League. Intussen zijn de tegenstanders voor de derde voorronde bekend.

Eén van deze vijf tegenstanders zal eraan moeten geloven als Club de hoogmis van het voetbal nog eens van dichtbij wil beleven. Wij namen de potentiële tegenpartijen eens onder de loep:

1) Young Boys Bern

BSC Young Boys is een sportclub uit Bern. In het buitenland spreekt men echter van Young Boys Bern. De Zwitsers namen in het seizoen 2010-2011 voor het laatst deel aan de Champions League.

2) Rapid Wien

Rapid Wien is de meest succesvolle club uit de Oostenrijkse voetbalgeschiedenis. In 2008-2009 waren de Oostenrijkers er de laatste keer bij op het belangrijkste voetbaltoernooi in Europa.

3) Fenerbahçe

Fenerbahçe is een grootmacht in Turkije. In 2007-2008 speelde de club zelfs de kwartfinale van de Champions League tegen Chelsea (thuis: 2-1 gewonnen, uit 2-0 verloren). De Turken werden in 2013 ten gevolge van een omkoopschandaal door de UEFA voor twee jaar uitgesloten van deelname aan Europees voetbal. In 2012-2013 maakten ze voor het laatst deel uit van de groepsfase van de Champions League.

4) Panathinaikos

Panathinaikos FC is een Griekse voetbalclub uit Athene. In het seizoen 2012-2013 plaatsten de Grieken zich voor het laatst voor de poulefase van de Champions League.

5) Sparta Praag

Sparta Praag is een Tsjechische ploeg met een rijke geschiedenis. In 2010-2011 kon de club voor het laatst een plaatsje veroveren bij de belangrijkste voetbalploegen van Europa.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.