Vandenbempt: “Daarom heeft Club Brugge pech”

Peter Vandenbempt (analist) (2)

20 mei 2015 13:42 - In Extra Time waren er hevige discussies over de play-offs. Vooral Peter Vandenbempt en Filip Joos waren het oneens over het systeem. “Club Brugge heeft het uitstekend gedaan dit seizoen, maar door de blessures van Meunier en Vázquez worden ze geen kampioen. De play-offs zijn een loterij”, was Vandenbempt duidelijk.

Het was Jan Mulder die de woordenwisseling op gang trapte. “Ik vind het zó jammer voor Brugge. Zij lijden onder het play-off-systeem. Degene die bovenaan staat in de reguliere competitie, krijgt altijd een mentale knak.”

Filip Joos was het niet eens met de Nederlander: “Gent was in januari al de beste ploeg en in andere sporten werkt het ook zoals bij onze play-offs.” Vandenbempt pareerde op zijn beurt Joos: “Je mening houdt geen steek Filip. Gent heeft geen Europees voetbal gespeeld.”

“Bij dit systeem bepaalt voor een groot deel toeval en pech wie kampioen wordt. Net zoals spelers in september geblesseerd zijn, kunnen ze ook in mei gekwetst geraken. Dat is negatief en zorgt ervoor dat de play-offs een loterij zijn”, voegde Vandenbempt toe aan zijn betoog. Heeft hij gelijk?

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.