Vijf redenen waarom Club zondag mag dromen van winst

Vijf redenen waarom Club zondag mag dromen van winst

Het is al van 1998 geleden, maar wie weet kleurt het Constant Vanden Stockstadion zondag wel blauw-zwart. Deze vijf redenen wijzen alvast op een overwinning in het voordeel van Preud’homme & co…

1. Batterijen opgeladen

Voor het eerst sinds lang was er geen midweek match voor Club Brugge. “Het deed iedereen deugd om nog eens een normale werkweek te hebben. De spelers hebben twee dagen vrijaf gekregen en daarna zijn we weer vol aan de bak gegaan”, opent Preud’homme.

Preud'homme

“We hebben tactisch kunnen trainen en recupereren belangrijke spelers zoals Vazquez, Meunier en Vormer. Enerzijds missen ze misschien wel ritme, maar anderzijds teren ze op automatismen van anderhalf jaar oud.”

2. Club moét niet

Met drie punten achterstand op Club Brugge, is het duidelijk dat Anderlecht het spel zondag zal moeten maken. Als paars-wit niet wint, zou het voor hen wel eens over & out kunnen zijn in de titelstrijd.

“We zullen er alles aan doen om ons doel te bereiken”, zegt Preud’homme. “Maar wat de uitslag ook wordt, deze match is niet beslissend.”

Tijdelijke actie voor BlauwZwartFans — Registreer nu en krijg €60 GRATIS!

3. Eerdere confrontaties dit seizoen

Club heeft het vaak moeilijk tegen Anderlecht, maar dit seizoen verloor blauw-zwart nog niet van de mannetjes uit Brussel.

In de beker wonnen we met 2-1 en in de competitie werd het twee keer 2-2 (beelden & gifs). En dan was er zondag 19 april, toen er in extremis met 2-1 gewonnen werd! (verslag & tweets).

4. Stilstaande fases

In onderlinge confrontaties met de mauven wist onze ploeg maar liefst 8 keer te scoren uit een dode spelmoment. Een serieus wapen met andere woorden om ook deze keer de weg naar doel te vinden in het Astridpark.

Bovendien heeft Anderlecht het dit seizoen wel vaker moeilijk met vrijschoppen. Ook tegen Charleroi ontsnapte ze (bal tegen de paal) aan een tegendoelpunt vanuit vrije schop.

Bekijk hoe Anderlecht geen antwoord vindt op de stilstaande fases van Club:

Bron: http://sporza.be/cm/sporza/videozone/sporten/voetbal/JupilerProLeague/1.2310818

5. Bijgeloof

Tot slot is er het bijgeloof. Club Brugge ging gisteren op afzondering in Dolce La Hulpe, een hotel aan de Brusselse rand. Vroeger werd er elders op afzondering gegaan voor uitwedstrijden op Anderlecht.

De keuze voor Dolce La Hulpe is niet onlogisch. Voor de gewonnen bekerfinale verbleef Club ook al in dit hotel en zowel spelers als trainers waren toen enorm tevreden over de faciliteiten.


Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2016-2017.
Comments are closed.