Zondag geen Proto tegen Club Brugge

Michel Preud'homme met brede glimlach

08 mei 2015 18:06 - Het bondsparket van de voetbalbond heeft Silvio Proto alsnog geschorst voor twee speeldagen, waarvan één speeldag voorwaardelijk. De Anderlecht-keeper is er zondag dus niet bij tegen blauw-zwart. Roef of Kudimbana zal hem vervangen. “Dit is competitievervalsing”, klinkt het bij Anderlecht.

Daniel Spreutels, clubadvocaat bij Anderlecht, hield een vurig pleidooi om te vermijden dat Proto de belangrijke match tegen Club zou moeten missen. “Proto schorsen voor de partij tegen Club Brugge zou competitievervalsing betekenen”, zei hij.

“Mijn cliënt had niet de intentie om zijn tegenstrever (Teddy Chevalier) te blesseren. Hij plooit zijn been om hem niet vol te raken (zie beelden). Wij willen dan ook dat hij opnieuw vrijgesproken wordt”, verdedigde hij.

Toch leverde zijn betoog niets op. De Anderlecht-doelman krijgt twee speeldagen schorsing van de Geschillencommissie, waarvan één voorwaardelijk. Een terechte beslissing?

 

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.