Ibini: “Ryan zijn keuze zal nu wel moeilijker worden”

Bernie Ibini in actie

10 juni 2015 06:06 - “Ik was onder de indruk van Sydney FC, en dan vooral van Bernie Ibini”, zei Tottenham-aanvaller Harry Kane na een oefenwedstrijd in Australië. Diezelfde Ibini speelt straks voor Club Brugge. Het Nieuwsblad strikte de jonge aanwinst voor een woordje uitleg.

“I am really excited about this transfer”, dat waren de openingswoorden van de Australiër. “Ik heb geen seconde getwijfeld toen ik wist dat Club Brugge mij wou. Dat ik bij Club iemand heb die ik door en door ken, kan me enorm helpen.”

Voor het eerst sneeuw gezien

“Maty kon het niet geloven dat we weer ploegmaats zijn. In onze tijd bij Central Coast Mariners hebben we nog 2,5 jaar samengewoond. We zijn als broers.”

“Ik denk wel dat het nu moeilijker is voor Ryan om te vertrekken. Maar hij moet doen wat het beste is voor zijn carrière. Als hij blijft, is dat geweldig. Vertrekt hij, dan zal ik blij zijn voor hem. Hij beslist over zijn eigen toekomst.”

Het is overigens niet Ibini’s eerste kennismaking met blauw-zwart. “Twee jaar geleden testte ik bij Club. Ik zag toen voor het eerst sneeuw in mijn leven en kwam amper aan trainen toe. Toch hield ik een goed gevoel over aan die testperiode.”

Onvoorspelbaar en bliksemsnel

“Ik weet dat ik me in het team zal moeten knokken, maar in eerste instantie zal ik me moeten aanpassen aan het leven, de cultuur en de speelstijl.”

Josip Skoko noemde je ‘onvoorspelbaar en bliksemsnel’. “Dat klopt wel denk ik. Ik houd ervan om het één-tegen-éénduel op te zoeken. Liever proberen iemand voorbij te gaan met het risico dat ik de bal verlies, dan niets te ondernemen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.