Mannaert: “Club wil verandering zien in Play-off 1-systeem”

Simons - Bruzzese - Mannaert - Preud'homme

Vorig seizoen liep Club Brugge de titel mis door een teveel aan wedstrijden. Uiteindelijk strandde blauw-zwart in de Europese kwartfinales tegen Dnipro en greep het door een gebrek aan frisheid naast het kampioenschap.

“Het is persvers dat Belgische teams die ver doorstoten in Europa moeten kiezen tussen de titel en Europees voetbal”, vertelt Mannaert aan Het Nieuwsblad. “Wie de Europese kwartfinales haalt, is in België benadeeld om kampioen te worden, want de combinatie van die twee competities is slopend.”

“De enige oplossing is om de formule van Play-off 1 aan te passen.” En mogelijk gebeurt dat ook nog vóór volgend seizoen. “Het zou zeker niet slecht zijn om Play-off 1 wat minder te laten doorwegen in de eindafrekening. Waarom geen bonus voor de winnaar van de reguliere competitie?”

Er liggen momenteel 3 opties op tafel:

1) De winnaar van de reguliere competitie krijgt bij de start van Play-off 1 enkele bonuspunten ná de puntenhalvering

2) De leider krijgt na dertig matchen meteen zekerheid over een Europees ticket (het tweede Champions League-ticket of het eerste Europa League-ticket)

3) Een financiële compensatie

Ook Anderlecht en andere clubs sluiten zich aan bij de visie van Club. “We zullen zien of we eind juni een consensus kunnen bereiken”, besluit Mannaert. “Het kan snel gaan, want er zijn dit keer geen 27 commissies nodig om de formule aan te passen.” Welke optie vind jij het best?

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.