De Vlieger: “Te veel acties die een 5 op 10 verdienen”

Geert De Vlieger (analist)

30 juli 2015 14:34 - Club Brugge slaagde er op de openingsspeeldag niet in om Sint-Truiden opzij te zetten en ook afgelopen dinsdag had blauw-zwart op een betere uitgangspositie gehoopt. Het Nieuwsblad ging op zoek naar verklaringen en vond die onder meer bij doelman Bruzzese. Geert De Vlieger analyseert.

“Boos zou ik het niet noemen, maar ik denk niet dat Bruzzese in Athene alleen maar goede punten gescoord heeft bij Michel Preud’homme. Van een keeper bij een topclub verwacht je dat hij constant is. Dat hij gemiddeld 7 op 10 scoort en soms eens een positieve uitschieter heeft.”

“Bij Bruzzese heb je nog te veel acties die een 5 op 10 verdienen. Het gebeurde tegen STVV, waar hij goede reddingen afwisselde met een fout bij het eerste tegendoelpunt. En het gebeurde tegen Panathinaikos, toen hij een strafschop keerde, maar nadien positioneel verkeerd stond en zo mee de Griekse gelijkmaker inluidde.”

“Bruzzese moet beseffen dat ­keepen bij Club Brugge anders is dan keepen bij Zulte Waregem. En bij Club moeten ze beseffen dat de prestaties die Mathew Ryan het voorbije seizoen neerzette door niemand geëvenaard zullen worden. Soms zal er dus eens een doelpuntje vallen dat met Ryan in doel vermeden had kunnen worden. Ja, dat maakt ze in Brugge wel wat ongerust. En dat zal het hele seizoen zo blijven.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.