De mogelijke Europese scenario’s uitgedrukt in miljoenen

Club Brugge geld

 Woensdagavond staat met Club Brugge – Panathinaikos de match van het jaar op het programma. Als Club erin slaagt om de Griekse vicekampioen opzij te zetten, kan blauw-zwart rekenen op geld, glorie en goede vrede. Wanneer dat niet lukt, is een seizoen zonder Europees voetbal zelfs nog mogelijk… 

04 augustus 2015 06:16 -

Als Club woensdagavond doorstoot tegen Panathinaikos, hoort het de kassa rinkelen. In dat geval is blauw-zwart immers met zekerheid geplaatst voor deelname aan de Europa League-groepsfase, hetgeen goed is voor 2,4 miljoen euro.

De premie voor het behalen van de laatste voorronde van de Champions League bedraagt nog eens 3 miljoen euro. In totaal dus een slordige som van 5,4 miljoen euro. Dat meldt De Morgen.

Wanneer de confrontatie met de Grieken goed afloopt, kan Club bovendien rekenen op een affiche tegen een absolute topclub (Manchester United, Valencia, Bayer Leverkusen, Sjachtjor Donjetsk of Rapid Wenen), die vanzelfsprekend opnieuw geld in het laatje brengt.

Ook de eventuele groepsfase van de Europa League zou blauw-zwart geen windeieren leggen: 360.000 euro per winstmatch en 120.000 euro bij een gelijkspel. En de bonus voor het behalen van de volgende Europa League-ronde is ook niet mis: 1 miljoen euro voor de groepswinnaar en 750.000 euro voor de tweede.

Hoewel de kans klein is, leeft in Brugge de stille hoop op Champions League-kwalificatie. In dat geval zou Club in één klap maar liefst 14 miljoen euro rijker zijn en gaat de waarde van de spelersgroep een stuk omhoog.

Mocht het woensdag mislukken, dan is er nog het vangnet van de laatste voorronde van de Europa League. Maar zelfs een beschermd statuut als reekshoofd biedt geen garanties. Remember Slask Wroclaw.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.