Deze statistiek geeft Club-supporters goede moed

Bruges Till I Die

01 augustus 2015 06:18 - Zaterdagavond om 18.00 uur kijken Club Brugge en KV Mechelen elkaar in de ogen. “We moeten niet per se winnen” klinkt het bij Preud’homme. Trainer Jankovic lijkt er alvast zin in te hebben: “Tegen Club waren we al vaker echt goed”. Al is er ook hoopvol nieuws voor de Club-fans…

KV Mechelen mag dan wel een beginnend zwart beest zijn van Club Brugge, toch moet de blauw-zwarte familie niet wanhopen. In de laatste twintig eerste competitiewedstrijden in het Jan Breydelstadion ging Club namelijk geen enkele keer onderuit. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Meer zelfs, van die twintig keer werd er alleen in het ­seizoen 2008-2009 (1-1 tegen Dender) puntenverlies geleden. De laatste keer dat Club zijn eerste thuisduel verloor was in 1994-1995. Toen kwam Oostende met 2-3 winnen.

Mocht er tegen Mechelen verloren worden, dan is het de slechtste Brugse reeks onder Preud’homme (vier nederlagen op een rij). De laatste keer dat blauw-zwart meer dan drie keer op een rij verloor, dateert al uit het seizoen 2012-2013, toen onder Georges Leekens verloren werd van achtereenvolgens OH Leuven (4-1), Newcastle (1-0), Lokeren (2-3), Lierse (3-2) en Zulte Waregem (0-1).

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.