Preud’homme: “Dat heeft hem deugd gedaan!”

Tuur Dierckx (Club Brugge)

03 augustus 2015 17:57 - Na een teleurstellende 0 op 9 tegen Gent, Sint-Truiden en Panathinaikos, heeft Club Brugge zich herpakt tegen KV Mechelen. Preud’homme liet enkele opvallende namen op de bank plaatsnemen, maar dat pakte goed uit. Onze trainer weet ook hoe dat komt.

Eén van de onverwachte namen in het elftal van blauw-zwart was Tuur Dierckx. In Panathinaikos nog in de tribune, tegen KV Mechelen de man van de match. Veel groter kan het contrast niet zijn. “Zijn uitleenbeurt heeft hem deugd gedaan”, vertelt Preud’homme aan Het Nieuwsblad.

“Tuur heeft meer geduld gekregen en investeert nu in zichzelf. Vroeger was hij altijd één van de belangrijkste spelers van zijn generatie. Omdat hij geen titularis was bij KV Kortrijk, heeft hij geleerd dat hij tijd nodig heeft om bij de eerste ploeg te geraken.”

“Die rust laat hem toe om beter te worden. Sinds de voorbereiding is Tuur misschien wel één van mijn beste spelers.” Dierckx zag zijn sterke wedstrijd overigens bekroond worden met een plaats in het elftal van de week van Sportwereld. Ook Dion Cools behoorde tot de beste elf van afgelopen weekend!

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.