Komt Brugse confrontatie met Anderlecht eerder dan verwacht?

Olivier Deschacht (Anderlecht)

23 september 2015 06:19 - Woensdagavond strijden 14 eersteklassers in de zestiende finales van de Croky Cup tegen een tweede, derde of zelfs vierdeklasser. Maar er verandert dit seizoen één en ander in het bekergebeuren.

Terwijl de clubs uit de Jupiler Pro League in de zestiende finales nog beschermd waren en dus niet tegen elkaar konden uitkomen, vervalt deze regel vanaf de achtste finales.

Dit jaar wordt er dus niet langer gewerkt met twee tabelhelften, waarbij elke ploeg vooraf weet wie de potentiële tegenstanders zijn. In plaats daarvan wordt er na elke ronde opnieuw geloot. Dat weet HLN.

Omdat er geen sprake meer is van reekshoofden, kan iedereen tegen iedereen uitkomen. Het is dus perfect mogelijk dat we in de achtste finale al een affiche à la Club Brugge – Anderlecht krijgen. Al moeten eerst de zestiende finales nog tot een goed einde gebracht worden natuurlijk.

De loting voor de achtste finales gebeurt woensdagavond al, vlak na afloop van de match Charleroi – Walhain en is live te volgen op het Franstalige Club RTL.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.