Pereira: “Dat wil ik absoluut niet meer”

Leandro Pereira (Club Brugge)

26 september 2015 03:29 - Snel, kopbalsterk en een goede trap. Die drie eigenschappen zijn van toepassing op Leandro Pereira. De 24-jarige Braziliaan moet samen met Jelle Vossen de scorende spits worden waar Club sinds het vertrek van Bacca naar op zoek is. Bij deze een eerste échte kennismaking.

Pas op zijn twaalfde kreeg Pereira de kans om het straatvoetbal in te ruilen voor een echte voetbalclub. En in 2012 tekende hij voor het eerst een profcontract. Drie jaar en acht clubs later is hij bij Club Brugge beland, mede dankzij Fernando Menegazzo, die zijn landgenoot aanprees.

“Het is een droom die in vervulling gaat”, vertelt Pereira aan HLN. “In Brazilië zijn transfers regelrechte business. Ik was er eigendom van een investeringsmaatschappij en die wilde dat ik zoveel mogelijk transferbewegingen maakte. Dat heeft me wel geholpen om me overal snel aan te passen.”

Intussen betaalde Club de desbetreffende investeringsmaatschappij 1 miljoen euro. Palmeiras ving op zijn beurt 2 miljoen en heeft nog altijd 20% van de rechten over de aanwinst van Club. “Hopelijk kan ik nu langer bij één club blijven”, lacht Pereira. “Het liefste speel ik in een 4-3-3-systeem als diepe spits met twee echte flankspelers rond me. Maar ik kan ook op andere posities spelen. Ik moet me aanpassen aan de ploeg, niet omgekeerd.”

Maar hoe komt de Braziliaan eigenlijk aan de bijnaam Banana? “Dat is gekomen via een buurjongen die zo genoemd werd. Plots kreeg ik ook die bijnaam, maar dat wil ik absoluut niet meer. In Brazilië staat banaan voor zwak en ik ben sterk.”

Intussen is ook zijn vrouw in Brugge gearriveerd. “Nu zal het huis eindelijk wat proper zijn”, lacht hij. “We hebben nog geen kinderen, maar hopelijk komt dat er snel van. We zijn alleszins volop aan het trainen. Veel aan het trainen”, schatert de spits.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.