Preud’homme doet nieuwe strategie uit de doeken: “Dat voetbal wil ik brengen”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Genk)

28 september 2015 04:26 - Club Brugge pakte zondagnamiddag zijn eerste uitoverwinning van het seizoen op bezoek bij Lokeren. Mooi was het allemaal niet, maar dat laat Preud’homme niet aan zijn hart komen. De drie punten heeft blauw-zwart immers wél gewoon op zak.

Het lijkt erop dat Club sinds de forfaitnederlaag in Napoli begonnen is aan een nieuw hoofdstuk. “Dit is de manier om op verplaatsing punten te sprokkelen”, opent Preud’homme aan HLN. “Het heeft te maken met de hele context: geblesseerde spelers, nieuwe spelers, titularissen die vertrokken zijn: het maakt dat je eigenlijk een nieuwe ploeg moét bouwen.”

“Onderweg is het vooral belangrijk om de schade te beperken en punten te pakken. We zitten op schema: kwalificatie voor de groepsfase van de Europa League, mee op kop in de Belgische competitie en geplaatst voor de volgende ronde in de beker. Laat mij werken. Het voetbal dat ik wil brengen met Club Brugge duurt langer dan een ander soort voetbal.”

Buitenshuis lijkt blauw-zwart voortaan dus voor een zakelijke aanpak te kiezen. “En aan de media vraag ik om intussen het positieve te willen benadrukken. Nu we onze eerste uitzege in de competitie beet hebben, zullen mijn vrienden van de pers iets anders moeten vinden om Club aan te pakken.”

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.