Preud’homme: “Hij is een belangrijke pion tegen Napoli”

Michel Preud'homme (Club Brugge - Leicester City)

17 september 2015 06:23 - Donderdagavond speelt Club om 19u lokale tijd zijn eerste Europa League-wedstrijd van het seizoen. Trainer Michel Preud’homme en Laurens De Bock stonden de pers te woord in Italië. Bekijk de beelden.

Club Brugge is met 10 op 21 niet goed aan zijn seizoen begonnen, maar hetzelfde geldt voor Napoli. De Italiaanse eersteklasser sprokkelde nog maar 2 punten uit 3 wedstrijden. “In het moderne voetbal is het in het begin van het seizoen voor elke ploeg zoeken naar het beste systeem”, opent Preud’homme. “Dat is niet alleen voor Napoli en Club Brugge zo, maar voor alle ploegen.”

De ploeg van Dries Mertens twijfelt nog of ze met twee of drie spitsen zullen aantreden. “We zijn voorbereid op alles”, pareert onze coach. “Tegen Panathinaikos hebben we al bewezen dat we van systeem kunnen veranderen. We gaan kijken wat het beste is naargelang de omstandigheden.”

“Simons is een belangrijke pion, aangezien ik een ploeg op het veld moet zetten die vlot kan omschakelen van systeem. Bepaalde spelers kunnen dat wel, anderen dan weer niet.”

Bekijk de persconferentie op Italiaanse bodem in onderstaande video. Let ook op de ergernis van Preud’homme wanneer er aan De Bock gevraagd wordt waarom hij al 12 matchen 90 minuten gespeeld heeft (vanaf 1:14 tot 1:55) – Woordvoerder Kirsten Willem moet even later lachen met de Italiaanse vertaling van de woorden van De Bock (vanaf 4:00 tot 4:15).

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.