Preud’homme licht tipje van de sluier op: “Hij speelt zondag sowieso”

Hans Vanaken (Club Brugge - FC Porto)

Zondagnamiddag gaat Club bij Lokeren op zoek naar zijn tweede uitoverwinning van het seizoen. Preud’homme blikt vooruit.

In het aanvallende compartiment heeft Preud’homme keuze genoeg. “We hebben met Vossen, Pereira en Diaby drie verschillende types. Dat is perfect. Ze kunnen alle drie in een systeem met twee aanvallers fungeren en daarbij houden we rekening met de individuele kwaliteiten van elke speler”, vertelt onze coach aan HBVL.

“Door de schorsing van Vazquez, komt Vanaken zeker aan de aftrap.” Afgelopen weekend mocht het viertal Vanaken, Vossen, Pereira en Dierckx positioneel hun gang gaan. “Vorig seizoen deden we dat met Izquierdo, Gedoz, Vazquez en Refaelov. Wie waar positie neemt, maakt mij niet uit. Maar het is belangrijk dat iedereen weet wat hij moet doen bij balbezit en balverlies.”

Wie er straks tussen de Brugse palen staat, heeft Preud’homme nog niet beslist. “Ik heb in Patro gekozen voor Bruzzese. Mijn beslissing voor zondag neem ik zaterdag pas. Of ik ontevreden was? Ik zette toch ook Mechele, Vormer en Pereira uit de ploeg? Waarom wordt er alleen over de doelman gesproken?”, vraagt Preud’homme zich af.

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.