Ruben Van Gucht trok naar Midtjylland: “Spelers mogen zelf kiezen of ze gaan trainen”

Club-mascotte Bruges

28 september 2015 05:48 - FC Midtjylland, dé club van de statistieken. Daar wilde Ruben Van Gucht het fijne wel eens van weten. Hij trok naar de thuishaven van de Europese tegenstander van Club en kwam terug met een opmerkelijk verhaal.

Statistieken zijn duidelijk de leidraad bij FC Midtjylland: over passing, hoeveel kansen er gecreëerd worden op stilstaande fases, vanuit welke zones er het vaakst op doel geschoten wordt, van waar de meeste voorzetten van de tegenstander komen,… Je kan het zo gek niet bedenken of ze weten het.

Al die statistieken zijn afkomstig van Smartodds, een Londens bedrijf in het bezit van de eigenaar van de Deense club. “De échte details blijven zelfs voor de spelers geheim”, vertelt een middenvelder van Midtjylland aan Sporza. En er zijn nog wel enkele andere opvallende zaken waar de huidige nummer 1 in Denemarken door gekenmerkt wordt.

“We proberen alle spelers op elk vlak te helpen”, zegt assistent-trainer Brian Priske, die van 2006 tot 2008 bij Club speelde. “Als spelers het moeilijk hebben, geven we ze de ruimte om bijvoorbeeld een dagje thuis te blijven. Ze mogen dat zelf beslissen.” Over Club Brugge wilden de Denen helaas niets kwijt. Donderdag wacht immers een confrontatie in Jan Breydel. Benieuwd hoe dat afloopt!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.