Staelens: “Als Club kampioen wil spelen, moet Preud’homme dat doen”

Lorenzo Staelens (analist)

23 september 2015 07:39 - Niet de Europa League, niet de beker, maar wel het kampioenschap. Voor Preud’homme en de zijnen is er dit seizoen maar één hoofddoel: de titel pakken. Al is dat volgens Lorenzo Staelens enkel mogelijk als Club in een ander systeem gaat spelen.

“Club moet in een 4-3-3 gaan spelen”, opent Staelens in Het Nieuwsblad. “Ik zou Vanaken in een centrale rol uitspelen. Hij heeft niet de snelheid om buitenom te gaan.”

“Je zag dat hij afgelopen zondag tegen Waasland-Beveren voortdurend naar binnen kwam en daar ook bepalend was. Die gemeten pass op Dierckx, die de 2-0 inleidde, is daar een perfect voorbeeld van.”

“Vanaken is een centrale speler die op termijn ook een centrale rol moet krijgen. Als Club kampioen wil spelen, moet Preud’homme een ploeg rond hem bouwen in een 4-3-3”, besluit Staelens. Heeft hij gelijk?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.