Vande Walle: “Laat hem met de beloften spelen”

Sébastien Bruzzese (Club Brugge)

Terwijl quasi iedereen Sinan Bolat als dé opvolger van Mathew Ryan beschouwde, staat de bescheiden Sébastien Bruzzese tegenwoordig op als eerste doelman. Oud-Bruggedoelmannen Philippe Vande Walle en Dany Verlinden laten hun licht schijnen over de bizarre keeperskwestie.

“Vroeger was het anders dan nu. Toen ik keepte, werden de speelminuten tussen Birger Jensen en mij verdeeld”, vertelt Vande Walle aan HLN. “Je had destijds bij elke topclub twee gevestigde waarden: Club Brugge had Birger Jensen en Philippe Vande Walle, Anderlecht had Jacky Munaron en Filip De Wilde en Standard had Gilbert Bodart en Michel Preud’homme.”

“Bruzzese is binnengehaald als nummer twee, maar er zit wel een stijgende lijn in zijn prestaties. Mentaal is het dan blijkbaar toch een sterke jongen. Bolat heeft duidelijk tijd nodig. Technisch heeft hij niets verloren, maar hij is niet wedstrijdfit. Mijn remedie? Hem langer bij de beloften laten spelen totdat hij opnieuw een bepaald niveau heeft bereikt”, besluit Vande Walle.

Dany Verlinden is het niet helemaal eens met Vande Walle. “Bolat heeft tijd en ritme nodig, maar de beloftenwedstrijden zijn niet te vergelijken met eerste klasse. Je speelt tegen jongens van 16 of 17 jaar en de motivatie is voor een gevestigde waarde dan moeilijk te vinden.” Wie heeft er gelijk?

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.