Zoveel betaalde Club voor zijn basiselftal

Club Brugge geld

23 september 2015 05:35 - Met maar liefst 11 nieuwe A-kern-spelers en 8 uitgaande transfers was Club Brugge erg actief tijdens de voorbije zomermercato. Maar hoeveel centen werden er nu eigenlijk in zijn totaliteit gespendeerd aan de meest recente basiself van Club? HLN zocht het uit.

Hoewel Club gedurende de afgelopen transferperiode heel wat winst maakte, werd er ook flink wat geld uitgegeven. Blauw-zwart moet enkel Anderlecht voor zich dulden wat betreft de totale aangekochte waarden van zijn spelers. Paars-wit heeft met 19,3 miljoen euro de duurste ploeg.

Club Brugge heeft de tweede duurste ploeg in de Jupiler Pro League

Bolat:                    huur
De fauw:              200.000
Mechele:              /
Duarte:                150.000
De Bock:             3,5 miljoen
Vormer:              500.000*
Vanaken:            4 miljoen
Simons:              500.000
Vossen:               2 miljoen
Pereira:               3,5 miljoen
Dierckx:              /

* Geschatte transferprijs

Totale aankoopwaarde: 14,35 miljoen euro

Racing Genk vervolledigt het podium met 11,5 miljoen euro. Standard (7,1 miljoen euro) en AA Gent (4,4 miljoen euro) sluiten het rijtje af. Bedragen die in schril contrast staan met de 395 miljoen euro die Manchester City afgelopen zaterdag tussen de lijnen bracht.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.