Brugse kwelgeest wil opnieuw roet in het eten gooien

Jan Breydelstadion

24 oktober 2015 16:55 - Club Brugge bereidt zich op dit moment volop voor op de verplaatsing naar het Astridpark. In de tussentijd worden de voorbereidingen voor het nieuwe stadion getroffen. En ook deze keer heeft Club een serieuze tegenstander in het realiseren van een nieuwe voetbaltempel.

Eerder deze week kwam er goed nieuws over het stadiondossier. Het milieueffectenrapport bracht immers aan het licht dat een stadion aan de Blankenbergse steenweg geen onoverkomelijke hinder met zich zou meebrengen.

Even later had de Vlaamse regering slecht nieuws voor blauw-zwart, maar daar trok voorzitter Bart Verhaeghe zich niets van aan. So far, so good. Intussen is er echter onheil op komst. Volgens Erik Ver Eecke, voorzitter van de milieuvereniging Groen vzw, is de uitbreiding van het Jan Breydelstadion niet genoeg onderzocht. “Voor ons is dat een argument om naar de Raad van State te stappen”, klinkt het tegenover Het Nieuwsblad.

Ver Eecke, die in 2013 al een stadion in Chartreuse verijdelde, dreigt zelfs met juridische stappen. “Op de Blankenbergse Steenweg zijn grote mobiliteitsproblemen te verwachten. Verkeersproblemen oplossen, dat kan ook in Sint-Andries. Met shuttlebusjes van en naar randparkings en het station. We zijn niet tegen het bouwen van stadions, maar het moet op de juiste plaats gebeuren.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.