Degryse: “Deze twee Club-spelers zorgen voor kwaliteitsverlies”

Marc Degryse (analist)

03 oktober 2015 16:32 - Donderdagavond bleek de Deense landskampioen te sterk voor Club Brugge. Nochtans was FC Midtjylland op papier een haalbare kaart voor blauw-zwart. Dat weet ook voetbalanalist Marc Degryse.

“Wat een pijnlijke avond voor Club”, opent Degryse zijn analyse in HLN. “In een match waarin ze de 5-0 tegen Napoli een beetje konden doen vergeten, gaven ze alles uit handen. Als er al een voordeel is, dan wel dat ze door deze uitslag straks niet zullen moeten kiezen tussen Europa en de competitie.”

“De druk voor de titel wordt zo alleen maar groter. Preud’homme koos er van bij de aftrap voor om Meunier, Simons én Vossen te sparen voor AA Gent, maar miste daardoor wel een stuk ervaring en mentaliteit. Met Claudemir en De fauw in de basis was er duidelijk kwaliteitsverlies.”

“Ze werden beiden te vaak uitgespeeld en gaven de bal te vaak breed en achteruit, waardoor Midtjylland kon oprukken. Claudemir is nog niet klaar om Simons te doen vergeten. En De fauw kan absoluut niet die dreiging naar voren brengen zoals de ingevallen Meunier. De fauw vroeg de bal voortdurend in de voeten. Heel teleurstellend!” Heeft Degryse gelijk?

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.