Degryse vergelijkt AA Gent met Club Brugge

Marc Degryse (analist)

20 oktober 2015 07:32 - AA Gent neemt het dinsdagavond in de Champions League op tegen het Valencia van ex-doelman Mathew Ryan. Marc Degryse vergelijkt in aanloop naar die wedstrijd de Buffalo’s met blauw-zwart.

“Ik vergelijk AA Gent een beetje met Club Brugge tegen Manchester United”, vertelt Degryse in HLN. “Het verschil is te groot, ook qua competitie. Dit is een niveau dat Belgische ploegen normaal niet aankunnen. Ik gaf Club in augustus één kans op tien. Voor Gent is dat niet anders”, gaat hij verder.

“Het verschil is wel dat Gent veel verder staat dan Club toen. Belangrijk, wil je die ene kans grijpen. Het komt er namelijk op aan om eerst en vooral zélf je niveau te halen. Gent doet dat, wat die ene kans iets realistischer maakt dan die van Club.”

De Spanjaarden kunnen alleszins niet rekenen op Ryan. Hij zal er door een ontsteking in zijn rechterknie niet bij zijn tegen Vanhaezebrouck & co. Toch blijft het voor hem een speciale wedstrijd. “Gent is de ploeg die Club Brugge vorig seizoen de titel heeft gekost. Ik heb Valencia de raad gegeven om zeer explosief aan de wedstrijd te beginnen”, vertelt Maty aan Het Nieuwsblad.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.