Mechele verklaart: “Daarom speel ik met een mondstuk”

Brandon Mechele (Club Brugge - Genk)

18 oktober 2015 02:25 - Brandon Mechele is een rolmodel voor de jeugd. Niet alleen op, maar ook naast het veld. Fan! had een goed gesprek met de 22-jarige verdediger.

Is het je al eens opgevallen dat Mechele elke wedstrijd met een mondstuk speelt? De reden daarvoor ligt minder voor de hand dan je zou denken. “Ik had vorig seizoen een pubalgie. Onze dokter nam dan contact op met Jean-Pierre Meersseman, de vroegere dokter van AC Milan”, vertelt de centrale verdediger.

“Bjorn Engels en ik zijn vervolgens naar Milaan gereisd en ik ben teruggekeerd met een mondstuk. Ik zou er beter mee in balans moeten staan. Sindsdien ben ik eigenlijk niet meer geblesseerd geweest.” Een stukje plastic tussen de tanden dat blessures kan voorkomen en genezen… Het klinkt als een tovertruc, maar dat is het niet.

Slecht op elkaar passende tanden brengen de kaak en ‘menselijke gyroscoop’ uit evenwicht. Daardoor raakt ook de wervelkolom en het bekken uit balans. Tot slot krijgt de atleet last of raakt hij geblesseerd. Het mondstuk herstelt het evenwicht in de kaken, de wervelkolom en uiteindelijk de spieren.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.