Mulder: “Dat lag meer aan Club”

Jan Mulder (analist)

03 oktober 2015 19:34 - Na drie overwinningen op rij leek Club Brugge klaar om ook in de Europa League de 3 punten thuis te houden. Maar dat liep dus anders dan gepland. De Deense landskampioen kwam immers met 1-3 winnen in Jan Breydel. Volgens Jan Mulder heeft blauw-zwart de nederlaag vooral aan zichzelf te wijten.

FC Midtjylland staat bekend om het veelvuldige gebruik van statistieken. “Dat woord, statistieken, dat zaaide onrust bij de Bruggelingen. Bij mezelf eerlijk gezegd ook: je kent ze niet. Je vindt het onzin, voetballen met een opstelling die gemaakt is aan de hand van statistieken. Helemaal zeker van je zaak ben je niet. De statistieken gaan door je gedachten, of je dat nu wil of niet”, oppert Mulder in HLN.

Maar de Nederlander zag weinig van die speciale tactiek terug in het spel van de Denen. “De doelpunten kwamen gewoon weer tot stand via de gebruikelijke flaters en vergissingen. Het verloop van de wedstrijd lag meer aan het slechte Club dan aan de statistisch gestuurde tegenstander.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.