Preud’homme: “Hij is de enige speler die ik niet moet programmeren”

Michel Preud'homme met brede glimlach

19 oktober 2015 03:58 - Vijfenveertig minuten lang smulde Jan Breydel van het Zuid-Amerikaanse aanvalsgeweld van Club Brugge. In de tweede helft smeekte blauw-zwart vooral naar het eindsignaal. Preud’homme verklaart waarom de eerste helft zo goed liep.

Zondagnamiddag leek Olympia wel even Copacabana. “We voetbalden kort, aan een snel tempo en hoog op de helft van de tegenstander”, vertelt Preud’homme in Het Laatste Nieuws.

“Wat Gedoz precies bijbrengt aan dit Club Brugge? In elke club waar ik kom, moet ik telkens heel veel spelers programmeren in functie van hoe ik een ploeg wil laten voetballen. Dat was hier ook zo. Behalve bij Gedoz. Die jongen is geboren precies zoals ik het wil”, lacht de Brugse coach.

“Puur op instinct doet hij de dingen die ik graag zie: aanvoelen wanneer hij tussen de lijnen moet lopen, wanneer hij het veld breed moet houden, of wanneer hij de actie kan maken. Gedoz laat ik gewoon doen”, besluit Preud’homme.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.