Preud’homme: “Zij waren heel sterk in de eerste helft”

Michel Preud'homme persconferentie (Club Brugge - Anderlecht)

18 oktober 2015 17:21 - Club Brugge heeft zondagnamiddag een uitstekende zaak gedaan door leider Oostende met 1-0 opzij te zetten. Blauw-zwart dankte de zege vooral aan zijn sterke eerste helft. Dat zag ook trainer Michel Preud’homme.

“De eerste helft was een beetje op het niveau van vorig seizoen”, vertelt onze trainer in zijn interview met PlaySports. Alleen jammer dat het maar 1-0 was bij de rust. Met 11 tegen 10 ga je dan toch een beetje anders voetballen, want er komt meer ruimte. Maar Oostende kwam goed uit de kleedkamer en door de rode kaart van Izquierdo werd het een evenwichtige wedstrijd.”

Felipe Gedoz was de beste man op het veld in de eerste helft, maar moest na 70 minuten naar de kant vanwege een blessure. “We kennen de kwaliteiten van Gedoz. Maar ook Vazquez en Claudemir waren heel sterk in de eerste helft. En ook andere jongens zoals Meunier en Izquierdo waren op niveau, maar er is nog werk. We moeten dat niveau veel langer kunnen houden dan één helft.”

Tot slot haalde Preud’homme de loftrompet boven voor zijn doelman. “Het was niet gemakkelijk voor Bruzzese. Hij werd gehaald als tweede doelman, maar heeft een grote mentale weerbaarheid getoond. Nu heeft hij een aantal wedstrijden gespeeld en blijft hij groeien. Dat is heel belangrijk. Maar dat hij kwaliteit heeft, wisten we.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.