De Sutter over transferpolitiek bij Club: “Ik ben enorm geschrokken”

Tom De Sutter (Club Brugge)

07 oktober 2015 05:49 - Tom De Sutter wordt in Turkije aangesproken als ‘de Besiktas-killer’. Niet onlogisch, gezien de grote rivaliteit tussen zijn nieuwe club Bursaspor en Besiktas. De 30-jarige spits laat in een interview met HLN zijn licht schijnen op de transferpolitiek van Club Brugge.

Door zijn late komst in Bursaspor, zit De Sutter nog in een aanpassingsperiode. Al heeft hij zo wel de thuismatch tegen Manchester United nog kunnen meemaken. “Spijtig genoeg”, grijnst hij, verwijzend naar de 0-4-nederlaag. “Serieus, ik vond niet dat ik kon ingaan tegen de wens van Club. Ze hebben tenslotte veel moeite gedaan om me weg te halen bij Anderlecht.”

Volgens De Sutter heeft blauw-zwart ook vrij hard onderhandeld met de Turken. “Dat is natuurlijk het goed recht van Club, aangezien ik nog twee jaar onder contract lag. Weet je dat ik zelf een stukje van mijn jaarloon (1,1 miljoen euro netto, nvdr) heb laten vallen omdat Bursaspor het budget voor mijn transfer niet rond kreeg? Soms moet je wat water bij de wijn doen om iets te bereiken.”

“Een beetje zoals Vossen die van Burnley naar Club trok”, gaat hij verder. “Ik ben enorm geschrokken toen ik het hoorde. Maar het is wél een goede transfer. Jelle is een goaltjesdief en hij werkt ook hard. Vossen en ik: dat had ik wel eens willen zien. Ik als targetman en hij rond mij als zwervende spits. Ik denk dat we best wel complementair zouden zijn.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.