Verheyen: “Ik begrijp Preud’homme, maar…”

Gert Verheyen (analist)

03 oktober 2015 16:33 - Michel Preud’homme verraste tegen FC Midtjylland door zonder man in vorm Jelle Vossen, Timmy Simons en Thomas Meunier te starten. Hun vervangers waren Abdoulay Diaby, Claudemir en Davy De fauw. Gert Verheyen weet waarom de Brugse coach voor deze aanpak koos.

“Het is niet zo dat Club geen belang hecht aan de Europa League”, vertelt Verheyen bij 2BE. “Vorig jaar pakte het rotatiesysteem goed uit, maar dat is nu niet het geval.”

“Ik begrijp Preud’homme dus wel. Onze Belgische competitie is totaal veranderd. Je wil gewoon fris zijn aan de play-offs, want daar wordt alles beslist. Daar werk je een heel jaar naar toe. Maar de vraag is natuurlijk of je niet te veel kwaliteit verliest als je andere spelers zet.”

“De fauw en Claudemir zijn bijvoorbeeld minder dan Meunier en Simons. Als je veel wint met een rotatiesysteem is het allemaal goed, maar als je nog zoekende bent is het niet evident.” Moet Preud’homme volgens jou blijven roteren?

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.