Vlaamse regering heeft slecht nieuws voor Club

Michel Preud'homme boos

23 oktober 2015 19:24 - Eerder deze week verscheen er in de pers dat het nieuwe stadion aan de Blankenbergse steenweg geen onoverkomelijke hinder met zich zou meebrengen voor de omgeving. Dat betekent dat de weg open ligt voor Club om een bouwvergunning in te dienen voor het nieuwe stadion, dat tegen 2019 klaar moet zijn. Op steun van de Vlaamse regering hoeft blauw-zwart wel niet te rekenen.

Club zal namelijk naast de subsidie van 2,5 miljoen grijpen omdat het geen project deelt met stadsgenoot Cercle Brugge. Dat weet Het Nieuwsblad. Omdat Cercle in een verkleind Jan Breydel wil blijven, is het ingediende subsidiedossier naar verluidt niet meer geldig.

Maar voorzitter Verhaeghe ligt niet wakker van de misgelopen 2,5 miljoen euro. “Subsidies of niet, wij gaan hoe dan ook door met ons stadion”, vertelt Verhaeghe vastberaden. “Als ondernemer ben ik sowieso geen voorstander van een overheid die subsidies geeft, wel van een overheid die faciliteert.”

“In die zin is het veel belangrijker dat het MER gunstig is onthaald. Dat is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van ons stadion, waar onze supporters al lang op wachten.” Het totale kostenplaatje voor het nieuwe complex bedraagt maar liefst 100 miljoen euro.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.