Zo slaagt Club erin om talentvolle Zuid-Amerikanen naar Jan Breydel te halen

José Izquierdo met gouden belettering op shirt

20 oktober 2015 06:14 - Het was een opvallend zicht afgelopen zondag tegen Oostende. Club Brugge verscheen aan de aftrap met vijf Latijns-Amerikanen en een Spanjaard als dirigent. Dat gebeurde nooit eerder in de geschiedenis van blauw-zwart. ‘FC Brujas’ is duidelijk een bewuste strategie sinds de komst van Bart Verhaeghe en CEO Vincent Mannaert.

Toen Mannaert in januari 2012 voor 2 miljoen euro met een onbekende Zuid-Amerikaan van 25 kwam aandraven, fronsten heel wat waarnemers de wenkbrauwen. Maar Carlos Bacca blijkt voor Club één van de belangrijkste schakels in het Latijns-Amerikaans verhaal. Dat weet HLN.

Het succes van Bacca en het parcours dat hij nadien aflegde, zijn vandaag voor blauw-zwart van goudwaarde. Het opende interessante deuren in de regio en werd een handig visitekaartje tijdens onderhandelingen met clubs. Zo legde José Izquierdo prompt alle andere aanbiedingen van Europese clubs naast zich neer toen Bacca hem persoonlijk belde om Club aan te prijzen.

De fascinatie van het Brugse bestuur voor het continent is eenvoudig te verklaren: ze vinden er nog betaalbare talenten waar een grote meerwaarde op gecreëerd kan worden. Dat Preud’homme vloeiend Portugees spreekt, maakt het plaatje van ‘FC Brujas’ anno 2015 helemaal compleet. Een goeie zaak?

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.