Bondsparket heeft goed nieuws voor Club

03 november 2015 20:41 - Het Astridpark was onlangs het decor voor een potige wedstrijd tussen Anderlecht en Club Brugge. De Reviewcommissie bekeek maar liefst negen betwistbare fases en had slecht nieuws voor twee spelers.

Zo werd er beslist om zowel Felipe Gedoz als Olivier Deschacht te vervolgen. De Anderlecht-verdediger maakte een slaande beweging in het gezicht van Victor Vazquez en de Club-middenvelder ging iets te stevig door op Steven Defour. Maar het duo krijgt geen straf van de Geschillencommissie, aangezien scheidsrechter Delferière “zich niet manifest vergist heeft”.

“Uit de tv-beelden blijkt dat Gedoz zijn tackle fel inzet, maar tijdig zijn voet terugtrekt om contact met de tegenspeler te vermijden. De commissie is van oordeel dat de fout niet van die aard is dat ze overduidelijk gesanctioneerd moet worden met een rode kaart.”

“In het geval van Deschacht heeft Delferière een fout gefloten en de fase als dusdanig beoordeeld. Uit de tv-beelden blijkt dat Deschacht zeker geen rode kaart verdiende. De scheidsrechter had het dus bij het rechte eind”, aldus de visie van de Geschillencommissie.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.