Club-internationals: een handig overzicht

Club-internationals een handig overzicht

Nu de heenronde in de Jupiler Pro League erop zit, maken vier Brugse spelers zich op voor interlandvoetbal. Maar wie speelt nu waar en wanneer? BlauwZwartFans zocht het uit.

Eerst en vooral is er Thomas Meunier. Onze rechtsachter werd door bondscoach Marc Wilmots opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijden tegen Italië en Spanje.

Voor de drie andere blauw-zwarte internationals staat er meer op het spel dan prestigieuze oefenduels. Tuur Dierckx speelt met de U21 een kwalificatiematch voor het EK van 2017 in Polen. Tsjechië is de tegenstander van onze Nationale Beloften.

Oscar Duarte is dan weer een vaste klant bij het Costa Ricaans voetbalelftal. De kwartfinalist op het WK van 2014 hoopt binnen vier jaar opnieuw te schitteren op het grote toernooi. Abdoulay Diaby strijdt op zijn beurt met Mali om een ticket voor het WK van 2018.

Datum Lokale tijdSpelerWedstrijd
donderdag 12 november 17.00uTuur Dierckx Tsjechië U21 – België U21
vrijdag 13 november20.45uThomas MeunierBelgië - Italië
zaterdag 14 november03.00u Oscar DuarteCosta Rica - Haïti
zaterdag 14 november17.00uAbdoulay DiabyBotswana - Mali
dinsdag 17 november20.00uAbdoulay DiabyMali - Botswana
dinsdag 17 november20.45uThomas MeunierBelgië - Spanje
woensdag 18 november02.30uOscar DuartePanama – Costa Rica

Vanzelfsprekend zal BlauwZwartFans alle wedstrijden op de voet volgen en verslag uitbrengen van de prestaties van onze internationals.


Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2016-2017.
Comments are closed.