De Mos: “Preud’homme heeft een probleem”

De Mos Preud'homme heeft een probleem

30 november 2015 04:35 - Michel Preud’homme haalde zondagnamiddag zijn gram door met 1-4 te gaan winnen op het veld van KV Mechelen. Toch zijn Aad de Mos en Johan Boskamp het niet helemaal eens met de visie van de Brugse coach.

“Wij denken hier in België dat we het wiel hebben uitgevonden met dat roteren, maar daar geloof ik niet in”, opent De Mos in Stadion. “Preud’homme houdt zijn spelers wel fit, maar creëert geen automatismen. Dat is het probleem waar hij mee zit. Zonder een typeploeg heb je volgens mij niet de vaste patronen om een titel te behalen. Je moet op een manier spelen waardoor je voornaamste spelers op hun beste positie uitgespeeld worden. Vanaken moet zich niet aanpassen aan de looplijnen van Club, nee, Club Brugge moet zich aanpassen aan Vanaken.”

Daarnaast begrijpt De Mos niet dat de Brugse spelers het niet aan zouden kunnen om twee wedstrijden per week af te werken. “Gent, Atlético Madrid en andere grote Europese ploegen spelen toch ook áltijd met dezelfde ploeg. Je komt niet tot een vaste ploeg als je nu volgende week tegen Vossen of Vanaken zegt dat ze weer op de bank moeten gaan zitten. Bovendien is het niet prettig om je vriendin of vrouw te bellen met het nieuws dat je weer op de bank zit.”

Johan Boskamp is het daarmee eens. “Ik deel de mening van Aad. Je moet weten dat Hans bij Lokeren zeker was van zijn speelminuten. Nu niet. Dat gaat toch aan hem knagen, al moet ik toegeven dat ik een Vanaken-mannetje ben. Maar oké, als je als trainer wint, heb je altijd gelijk. Wij kunnen nu zoveel gaan lopen zeiken als we willen, Preud’homme heeft wel gewonnen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, , , ,

Comments are closed.