Denswil dicht zichzelf speelkansen toe: “Dat is mijn voordeel”

Stefano Denswil (Club Brugge - Genk) (2)

12 november 2015 07:13 - Stefano Denswil verruilde begin dit jaar Ajax voor Club Brugge. Hij kwam transfervrij over en tekende een contract voor 3,5 jaar bij blauw-zwart. Na een moeilijk begin lijkt de Nederlandse verdediger stilaan zijn draai bij Club gevonden te hebben. 

Toch is de concurrentie in de centrale as van de defensie niet gering. Zeker nu Bjorn Engels opnieuw voluit met de groep meetraint, zal Denswil voor zijn plaats moeten vechten. “We strijden met vier mensen (Duarte, Mechele, Engels en Denswil, nvdr) om twee posities. Eigenlijk zelfs zes als je middenvelder Timmy Simons en de jonge Jean-Charles Castelletto meetelt”, vertelt Denswil aan Voetbal International.

“Concurrentie hoort erbij, bij Ajax was ik niet anders gewend. Al heb ik bij Brugge het voordeel dat ik als enige linksvoetig ben. Bovendien heeft de trainer onlangs geïnformeerd of ik in noodgevallen op de de linksbackpositie wil spelen.” Tot slot maakt de verdediger met Surinaamse roots een kleine vergelijking tussen Ajax en blauw-zwart. “Bij Club hebben we een mental coach die helpt met allerlei kleine dingetjes. Ook de individuele begeleiding vind ik top. Bij Ajax was je op dat vlak meer op jezelf aangewezen.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.