Dierckx & co onderuit tegen Tsjechië

Tuur Dierckx vrijschop

12 november 2015 19:50 - De beloften van de Rode Duivels zijn er niet in geslaagd om een vervolg te breien aan hun tot dusver uitstekende kwalificatiecampagne voor het EK van 2017 in Polen. Tegen Tsjechië werd er met 1-0 verloren na een teleurstellende partij.

Donderdagavond om 17 uur namen onze Nationale Beloften het in Jablonec tegen Tsjechië op. Na een 9 op 9 konden de U21 zich na amper drie wedstrijden al definitief plaatsen voor het Europees Kampioenschap van 2017 in Polen.

Maar dat gebeurde niet. De Belgen verloren met het kleinste verschil na een goal van Schick. Wij hielden de prestatie van Tuur Dierckx nauwlettend in de gaten en zagen dat hij goed inviel na 70 minuten. Hij zat meteen in de wedstrijd en kon regelmatig dreigen.

Het Tsjechische blok kraakte echter niet en zo verloor Enzo Scifo zijn eerste wedstrijd als bondscoach van de U21. Voor de volgende wedstrijd is het wachten tot maart, wanneer de Belgen het tegen Moldavië opnemen. Opvallend: ex-speler Obbi Oulare, die bij Watford nog geen plaats op de bank kon afdwingen, werd niet opgeroepen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.