Ex-trainer Diaby: “Dat beperkt hem”

Abdoulay Diaby (Club Brugge - Gent)

03 november 2015 06:25 - Abdoulay Diaby zit aan een gemiddelde van 1 doelpunt om de 90 minuten bij Club Brugge. Nooit eerder was hij zo efficiënt. Bij Moeskroen-Péruwelz vond hij 1 keer om de 151 minuten de weg naar doel en bij Lille scoorde hij in de weinige speeltijd die hij kreeg zelfs helemaal niet. Onder meer zijn ex-trainer ziet toch nog ruimte voor verbetering.

Fernando Da Cruz, die de Franse Malinees onder zijn hoede had bij Moeskroen, stelt zich vragen bij de positie van zijn voormalige spits. “Bij Club moet Diaby regelmatig vanop de flank voetballen, terwijl hij eigenlijk op zijn best is als diepe spits. De zijlijnen beperken hem. Abdou heeft ruimte nodig. Mocht hij centraal spelen, zou hij meer scoren.”

Diaby’s makelaar, Tonci Martic, denkt dat de Brugse goalgetter zich vooral moest aanpassen aan het rotatieysteem van Preud’homme. “Het heeft tijd gekost, maar nu heeft hij zich verzoend met die situatie. Hij beseft ook dat Club Brugge niet te vergelijken is met Moeskroen en dat de trainer regelmatig moet wisselen om in alle competities succes te behalen.”

Maar Martic sluit zich ook aan bij de mening van Fernando Da Cruz. “Soms is Diaby’s polyvalentie een nadeel. Hij kan op de flank uit de voeten, maar als diepe spits moet hij minder afstand overbruggen én zal hij meer kansen krijgen. Op die positie kan hij twintig doelpunten maken. Minstens. Maar ik denk dat hij nu wel vertrokken is”, besluit de makelaar in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.