Goed nieuws voor aanstaande landskampioen

Goed nieuws voor aanstaande landskampioen

29 november 2015 06:01 - Het Belgische coëfficiënt werd vorig seizoen serieus opgekrikt door het mooie Europese parcours van Club Brugge. En ook dit jaar ziet het er tot dusver goed uit voor de Belgische ploegen in Europa. Maar hoe zit dat nu eigenlijk met ons rechtstreeks ticket voor de Champions League?

Charleroi en Standard werden al snel gewipt in Europa. Daarnaast lieten ook AA Gent, Anderlecht en Club Brugge het na om punten te pakken in hun eerste Europese wedstrijden. Intussen hebben de Buffalo’s zich echter herpakt en is ook Anderlecht in Monaco gaan winnen. Bovendien heeft Club, zij het met 4 op 15, zijn lot nog altijd in eigen handen voor Europese overwintering.

In totaal heeft België 37.200 punten, wat goed is voor een negende plaats in het UEFA-landenklassement. Die ranking bepaalt het aantal Europese plaatsen dat elk land binnen twee seizoenen krijgt. Onze plaats in de top 10 blijkt trouwens ruim voldoende om ons rechtstreeks Champions League-ticket nog een tijdje te behouden. Niet alleen in 2015-2016, maar ook in 2016-2017 en 2017-2018 zal de Belgische landskampioen nog altijd met zekerheid in de groepsfase van het kampioenenbal belanden.

Vanaf de zesde plaats wordt het trouwens pas écht interessant. In dat geval mogen immers de kampioen én vice-kampioen rechtstreeks naar de Champions League. Dat meldt HLN Sport Plus. In onderstaande ranking krijgen de eerste 3 landen drie rechtstreekse CL-tickets, de nummers 4 tot en met 6 twee en de nummers 7 tot en met 12 één.

Top veertien Europese coëfficiënt


Top veertien Europese coëfficiënt Belgisch voetbal
Bron: HLN Sport Plus
Als straks Club Brugge, AA Gent en Anderlecht Europees overwinteren, zetten we alvast een stap in de goede richting op weg naar twee rechtstreekse tickets voor de hoogmis van het voetbal. Het gebeurde zes keer eerder dat minstens drie Belgische ploegen ook na Nieuwjaar nog op het Europese voetbaltoneel verschenen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.