“Ik droom ervan om kampioen te worden met Club”

Abdoulay Diaby interview

02 november 2015 08:18 - Velen verwachten het niet, maar Club Brugge behoort op dit moment tot het vlotst scorende Jupiler Pro League-trio. Club, KV Oostende en Zulte-Waregem vonden elk al 27 keer de weg naar doel.

Zaterdagavond mikte blauw-zwart maar liefst 11 keer in het doelkader, wat hen de titel van de meeste gekadreerde doelpogingen van de voorbije speeldag opleverde. Een goed keepende Van Langendonck voorkwam echter een doelpuntenfestijn en de bijhorende afgang voor Westerlo.

Wie wel opnieuw tot scoren kwam, was Abdoulay Diaby. De Franse Malinees wordt door Michel Preud’homme ‘de meest efficiënte spits van het moment’ genoemd. Ook in ’t Kuipje vond hij, zij het op een speciale manier, de weg naar doel. “Een goal is een goal”, lacht Diaby in Het Nieuwsblad. “Je moet altijd goed geplaatst zijn als spits. Ik ben blij dat het na een mindere periode opnieuw vlot gaat voor mij.”

De ex-spits van Lille zit momenteel aan 8 treffers, eentje minder dan Oostendenaar Gohi Bi Cyriac. “En dan heb ik de laatste weken niet eens zo heel veel gespeeld in de competitie.” Toch ligt Diaby naar eigen zeggen niet wakker van de Gouden Stier. “Neen, van topschutter worden droom ik niet. Van kampioen te worden met Club daarentegen des te meer.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.