Interland tegen Spanje afgelast en dus geen Thomas Meunier

Interland tegen Spanje afgelast en dus geen Thomas Meunier

17 november 2015 00:17 - Vorige week vrijdag was het Koning Boudewijnstadion het decor voor het prestigieuze oefenduel tussen België en Italië. Bondscoach Marc Wilmots gaf toen de voorkeur aan Luis Pedro Cavanda op de rechtsachterpositie, maar tegen Spanje zou het de beurt zijn aan Thomas Meunier. Toch zal de rechtsback van Club nog even moeten wachten op een nieuwe speelgelegenheid bij de Rode Duivels.

De oefeninterland tussen de Rode Duivels en Spanje zal namelijk niet plaatsvinden. Volgens HLN heeft dat alles te maken met de nog steeds voortvluchtige terrorist Abdeslam Salah. Hij was één van de mannen die achter de aanslagen van afgelopen vrijdag in Parijs zat. Er zouden intussen sterke aanwijzingen zijn dat Salah ook een aanslag in ons land plant.

In een officiële mededeling laat de KBVB weten dat “in overleg met de bevoegde instanties en de Spaanse nationale ploeg werd besloten om de wedstrijd niet te laten doorgaan. Wij betreuren heel erg dat een dergelijke vriendschappelijke match tussen twee gemotiveerde ploegen zo laat geannuleerd moet worden en begrijpen dat heel wat supporters ontgoocheld zullen zijn.”

“We willen en kunnen in deze uitzonderlijke omstandigheden echter geen enkel risico nemen met de veiligheid van onze spelers en supporters.” Er werden bijna 50.000 tickets verkocht voor de wedstrijd.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.