Izquierdo over Belgische voetbal: “Dat is toch een grote verandering”

José Izquierdo (Club Brugge - Kortrijk)

12 november 2015 06:48 - José Izquierdo verruilde in 2014 het Colombiaanse Once Caldas voor Club Brugge. Maar hoe kijkt de flamboyante flankaanvaller zelf terug op zijn veranderde voetbalklimaat?

Carlos Bacca is één van de voornaamste redenen waarom Izquierdo momenteel in Brugge vertoeft. De huidige spits van AC Milan had Club Brugge immers aangeprezen bij zijn landgenoot.

En hoewel de meeste Zuid-Amerikanen tijd nodig hebben om zich aan te passen, was daar bij Izquierdo niet al te veel van te merken. De goedlachse flankspeler scoorde in zijn eerste seizoen bij Club 13 keer in 32 matchen. Een aanzienlijke verbetering ten opzichte van zijn seizoen voordien bij Once Caldas, waar hij 12 keer de weg naar doel vond in 40 wedstrijden.

Toch heeft Izquierdo zijn manier van voetballen moeten aanpassen. “In België moet elke speler aanvallen én verdedigen. In Colombia beperkte ik mij tot het aanvallende aspect. Dat is toch een grote verandering. Bovendien zijn de ruimtes veel kleiner en kan je de bal bijgevolg maar één tot twee keer aanraken alvorens een verdediger bij je is”, vertelt hij aan Spaanse bronnen.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.