Jonge Duivels pakken brons onder impuls van Club-speler

Dennis Van Vaerenbergh (Club Brugge beloften)

08 november 2015 22:57 - Onze nationale U17 hebben de derde plaats veroverd op het WK in Chili. Een Club-speler was bepalend in de zege van de Jonge Duivels.

In de strijd om de derde plaats namen de Jonge Duivels het op tegen Mexico. Er stonden twee Club-spelers in de basis: Laurent Lemoine (verdediger) en Dennis Van Vaerenbergh (aanvaller). Jens Teunckens (doelman) en Terry Osei-Berkoe (aanvaller) bleven 90 minuten op de bank.

Het was Club-jonkie Van Vaerenbergh die de Belgen na 54 minuten op voorsprong trapte. Vijf minuten later stond de 1-1 echter al op het bord. Tot overmaat van ramp werd aanvoerder Wout Faes (Anderlecht) twintig minuten voor tijd uitgesloten.

Toch klommen de Belgen door een prachtige stift van Dante Vanzeir (Genk) opnieuw op voorsprong. Met een mannetje minder was het nog een dik kwartier pompen of verzuipen. Enkele minuten voor affluiten was de 2-2 dan ook een domper. De Jonge Duivels gaven echter niet op. In de 93ste minuut trof Vanzeir opnieuw raak en bezorgde hij België de bronzen medaille!

Samenvatting

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.