“Jorgensen pleegde aanslag op stuk Belgisch voetbalkapitaal”

"Jorgensen pleegde aanslag op stuk Belgisch voetbalkapitaal"

24 november 2015 08:19 - Na elk voetbalweekend geeft een columnist van Sportwereld zijn eigenzinnige kijk op een opvallende gebeurtenis op de Belgische velden. Deze week was het de beurt aan Wim Conings. Hij maakt brandhout van Jesper Jorgensen, die afgelopen zaterdag een drieste tackle in petto had voor Victor Vazquez. 

“Altijd rood, maar Jorgensen heeft geen stoppelbaard, priemende blik of licht maniakaal lachje. En dus is de perceptie helemaal anders. Bovendien bleef Vazquez gewoon liggen na de aanslag, liever dan iedereen eens te doen nadenken over de ernst van de overtreding middels een overmatig agressieve reactie.”

“Na de wedstrijd had hij bovendien een irritant politiek correcte reactie in petto. Twee gemiste kansen om een maatschappelijk debat op gang te brengen en de Reviewcommissie uit zijn donkere krochten te lokken. Nee, jongen, die Jorgensen had evenzeer je enkel kunnen breken. Keet schoppen moet je doen. Huilen, schoppen, slaan. Dan horen ze je wel op de Houba de Strooperlaan.”

“Verzwarende omstandigheid wat mij betreft: Victor Vazquez floreerde zaterdagavond als beste snelwandelaar van de Belgische velden. We hebben voor het eerst dit seizoen kunnen genieten van Victor, het gemak waarmee hij het spel leest en zijn koddige loopje. Dat plezier had Jorgensen ons bijna ontnomen. Hij pleegde een aanslag op een stuk Belgisch voetbalkapitaal. De voetbalterrorist.”

Jorgensen vervolgd door Reviewcommissie

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.