Landuyt: “Explosieve en persoonlijke bedreigingen van Club-fans”

Landuyt: "Explosieve en persoonlijke bedreigingen van Club-fans"

28 november 2015 05:07 - Renaat Landuyt zal wellicht al lang spijt hebben van zijn beslissing om Club Brugge – Napoli achter gesloten deuren te laten plaatsvinden. De burgemeester geeft immers aan dat hij bedreigingen gekregen heeft van Club-supporters. Landuyt reageert aangedaan, maar wil geen klacht indienen.

“Ik heb al dagen geen oog meer dichtgedaan”, opent Landuyt in HLN. “Als supporter (van Club Brugge, nvdr) snap ik de ontgoocheling van de fans, maar zij moeten begrijpen dat ik mijn voetballiefde aan de kant moest schuiven voor de veiligheid. Erger zijn de bedreigingen die ik de voorbije dagen via mail en sociale media heb ontvangen. Die waren bij momenten erg explosief en persoonlijk.”

Landuyt: “Emoties van het moment”

Toch wil de burgervader geen klacht indienen. “Ik ben van plan om dit te klasseren”, zegt hij. “Wellicht waren het de emoties van het moment. Ik pleit ervoor om de gemoederen nu te bedaren. De supporters moeten begrijpen dat ik deze moeilijke beslissing heb genomen in mijn functie als burgemeester. De wedstrijd tegen Napoli stond gecatalogeerd als een risicomatch, waarbij voldoende politie moet aanwezig zijn om de veiligheid te garanderen en conflicten te vermijden.”

Landuyt: “Vergelijking van Club-fans gaat niet op”

De burgemeester vindt dat de vergelijking van Club-fans tussen de kerstmarkt en het ijssculpturenfestival, dat wel plaatsvond, niet opgaat. “Dat is iets helemaal anders. Het ijssculpturenfestival staat niet gecatalogeerd als risico volgens Binnenlandse Zaken.”

De Club-fans vinden het onlogisch dat de kerstmarkt wel gewoon kon plaatsvinden

Blue Army: “Uitblijven van een goede uitleg”

Bij Blue Army keuren ze de bedreigingen af, maar hebben ze wel begrip voor de frustratie van de blauw-zwarte aanhang. “Bedreigingen zijn nooit goed”, vertelt voorzitter Geert De Cang in HLN. “Maar alles is het gevolg van het uitblijven van een goede uitleg door de burgemeester en politie.”

“Door de beslissing om de poorten te sluiten, zijn ook zelf problemen gecreëerd buiten het stadion.” Bij Club Brugge komen ze liever niet meer terug op de problemen van afgelopen donderdag. “Wij gaan over tot de orde van de dag en richten ons op de match tegen KV Mechelen”, klinkt het vastberaden.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.