Overzicht Club-huurlingen: pech voor Castillo, trefzekere Bakenga

Nicolas Castillo (Club Brugge)

04 november 2015 02:09 - Club Brugge leende afgelopen zomer maar liefst 9 spelers uit. Maar hoe doen al die blauw-zwarte huurlingen het intussen bij hun nieuwe werkgever? BlauwZwartFans zocht het uit.

De ene speelde nog geen minuut, de andere is vaste basisspeler bij zijn nieuwe ploeg. De ene staat nog droog, de andere vond wél al de weg naar doel. Wat mogen we straks verwachten als deze spelers naar onze geliefde Club terugkeren? Onderaan kan je stemmen op je favoriet.

Eerst geven we jullie voor de volledigheid nog eens het lijstje met alle verhuurde spelers. Daarna nemen we onder de loep wie voorlopig al dan niet aan een geslaagde uitleenbeurt bezig is.

NAAM SPELERVERHUURD AANPOSITIE
Sokratis DioudisPanioniosDoelman
Waldemar SobotaFC St. PauliMiddenvelder
Yannick ReutenKMSK DeinzeMiddenvelder
Jimmy De JongheBeerschot-WilrijkMiddenvelder
Nicolas CastilloFrosinone CalcioAanvaller
Nikola StormZulte WaregemAanvaller
Fran BrodicAntwerpAanvaller
Mushaga BakengaMolde FKAanvaller
Valerijs SabalaMiedź LegnicaAanvaller

1) Sokratis Dioudis

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Panionios   0  0

De Griekse doelman kon voorlopig, net zoals bij Club, nog niet op speelminuten rekenen. Dioudis zat wel al negen keer op de bank. Zijn ploeg staat momenteel op de vierde plaats.

2) Waldemar Sobota

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
St. Pauli   1038  1

Sobota speelt voor het tweede jaar op rij bij Duitse tweedeklasser St. Pauli. De Pool stond al dertien keer in de basis dit seizoen, maar maakte slechts drie keer de 90 minuten vol. Zijn club staat momenteel derde.

3) Yannick Reuten

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Deinze   555  0

Reuten verscheen tot dusver acht keer aan de aftrap bij tweedeklasser Deinze. Hij kwam er wel nog niet tot scoren. Momenteel staat de ploeg van trainer Dennis van Wijk elfde.

4) Jimmy De Jonghe

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Beerschot-Wilrijk   348  1

De 23-jarige middenvelder is intussen aan zijn vierde opeenvolgende uitleenbeurt bezig. Na Zulte Waregem, Lierse en Roeselare, stalde blauw-zwart De Jonghe dit jaar bij derdeklasser Beerschot-Wilrijk. De Kielse ratten zijn momenteel leider.

5) Nicolas Castillo

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Frosinone   179  0

Castillo kwam nog niet veel aan spelen toe in Italië. Het hoogtepunt voor de Chileen was ongetwijfeld zijn basisplaats tegen Juventus. Voor de rest moest hij vooral toekijken. Intussen is Castillo geblesseerd aan de adductoren. De Serie A-promovendus staat momenteel zeventiende.

6) Nikola Storm

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Zulte Waregem   216  0

Storm was goed bezig bij Zulte Waregem, maar had te kampen met een quadricepsblessure. Intussen is de 21-jarige flankaanvaller terug fit. Afgelopen weekend mocht hij na 80 minuten invallen in het 2-2-gelijkspel tegen KV Kortrijk. Zulte wil straks meestrijden in Play-off I.

7) Fran Brodic

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Antwerp   0  0

Club stalde de 18-jarige Brodic dit seizoen bij Antwerp. De Kroaat kwam geblesseerd toe bij The Great Old en moest maanden revalideren na een operatie aan zijn heup. Mede daardoor kwam hij nog niet in actie op de Bosuil. Antwerp staat momenteel op een gedeelde tweede plaats.

8) Mushaga Bakenga

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Molde   150  1

Bakenga is een vaste klant als het om uitleenbeurten gaat. De Noorse aanvaller trok in 2012 naar buur Cercle (9 goals in 32 matchen), ging daarna naar Esbjerg (7 goals in 29 matchen), Eintracht Braunschweig (2 goals in 17 matchen) en komt nu uit voor Molde. Afgelopen weekend scoorde hij zijn eerste doelpunt voor Molde, dat momenteel zesde staat.

9) Valerijs Sabala

CLUB   SPEELMINUTEN  DOELPUNTEN
Miedź Legnica   391  2

Ook Sabala heeft al heel wat uitleenbeurten achter de rug. De Letse spits mocht zijn geluk bij achtereenvolgens Anorthosis, Jablonec en nu bij Miedź Legnica beproeven. Voorlopig scoorde Sabala twee keer voor de Poolse tweedeklasser, die op de veertiende plaats vertoeven.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.