Preud’homme: “Dat raakt me enorm”

Preud'homme Dat raakt me enorm

25 november 2015 10:11 - Nu Club Brugge zijn laatste vijf wedstrijden winnend afsloot en ook het voetbal aan de beterhand is, gelooft iedereen weer als vanouds in Michel Preud’homme. In het begin van het seizoen was dat wel even anders. Toen stelden heel wat critici de werkwijze van de Brugse coach serieus in vraag. De Luikenaar reageert.

“Ik heb geen moment gevreesd voor een ontslag”, vertelt Preud’homme in Sport/Voetbalmagazine. Logisch, het Brugse bestuur gelooft immers voor 200% in zijn trainer. Zo vertelde Vincent Mannaert onlangs nog dat de 56-jarige coach van hem nog tot 2030 aan het roer mag staan bij blauw-zwart.

Toch waren de vele verlieswedstrijden erg moeilijk voor Preud’homme. “Het raakt me enorm. Soms begrijp ik het, zoals dit seizoen. Een normale voorbereiding duurt zes weken. Dit keer zijn we na drie weken gestopt omdat we ons tegen Panathinaikos moesten plaatsen voor Europees voetbal. En dan waren er nog al die blessures. Dat betaal je op een bepaald moment.”

“Verlieswedstrijden zijn gemakkelijker te plaatsen als je ze begrijpt, als je de oorzaken kent: de te korte voorbereiding, de blessuregolf, het feit dat we toch alweer vier matchen meer hebben gespeeld dan elke andere ploeg in België.”

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

Comments are closed.