Preud’homme neemt het op voor speler: “Wat heeft de pers toch tegen hem?”

Preud'homme neemt het op voor speler: "Wat heeft de pers toch tegen hem?"

21 november 2015 05:56 - Michel Preud’homme gaf voor het eerst sinds lang een uitgebreid interview aan een krant. Daarin sprak hij honderduit over onder meer zijn spelers en de rol van de pers. 

“Wanneer Claudemir minder balverlies gaat lijden? Wat heeft de pers toch tegen Claudemir? Niemand loopt zóveel kilometers als hem. En hij kan iemand voor doel zetten, maar inderdaad, hij verliest iets te vaak de bal. Omdat Claudemir het altijd mooi wil oplossen. Hij legt veel risico in zijn spel”, vertelt Preud’homme.

“Ik heb hem eens in mijn bureau geroepen en beelden van Timmy getoond, waarna ik zei: ‘De volgende match zal je op de bank zitten en zal je negentig minuten naar Timmy kijken. Je zal een speler zien die de rol van defensieve middenvelder vrijwel perfect uitvoert.’ Ik zeg niet dat onze vier wedstrijden zonder tegendoelpunt dankzij Claudemir zijn, maar hij heeft wél een groot aandeel”, verzekert de Brugse coach.

Tot slot wil de 56-jarige Luikenaar het ook nog even hebben over de rol van de pers. “Kijk, ik heb het geluk dat ik als speler en als trainer enig succes heb. En ik heb het volste begrip dat andere ex-voetballers en ex-trainers die niet meer als dusdanig een job hebben in het voetbal, van andere kanalen gebruikmaken om in het wereldje te blijven, maar de meesten onder hen praten zónder nuance. En jaloezie speelt dan een té grote rol. Er zijn ook goeie, natuurlijk”, besluit hij in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

, ,

Comments are closed.