Preud’homme: “Zij moeten geduldig zijn”

Michel Preud'homme (Club Brugge - KV Mechelen)

08 november 2015 22:29 - Club Brugge deed zondagavond een uitstekende zaak. Door de 1-0-overwinning tegen KRC Genk heeft blauw-zwart slechts drie punten achterstand op leider KV Oostende. Michel Preud’homme analyseert.

“Het was belangrijk om met een overwinning af te sluiten. Zoals ik voor de wedstrijd al zei, hebben we nu evenveel punten als vorig jaar in dezelfde periode. Dat is goed, maar het was niet gemakkelijk vandaag”, vertelt Preud’homme aan PlaySports.

“Ik vind Genk geen slechte ploeg. Ze hebben technische kwaliteiten, snelheid, fysiek en er stond een organisatie. Ik heb een beetje de indruk dat iedereen hier ongeduldig is. Soms moet je in een wedstrijd je tegenstander proberen te kraken met de middelen die je hebt. En wij gaan niet over iedereen walsen hoor. De ploeg moet geduldig zijn”, gaat de Brugse coach verder.

“Wij weten dat we een aantal mogelijkheden op de bank hebben om het verschil te maken. Die hebben we vandaag benut. Of het toeval is dat Vossen scoort als we met twee spitsen spelen? Ja, want hij heeft in andere wedstrijden ook als diepe spits al heel veel kansen gehad. Maar het is wel een systeem waarnaar we in bepaalde wedstrijdsituaties kunnen teruggrijpen. We zitten alleszins op schema na 15 speeldagen”, besluit een tevreden Preud’homme.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )
Comments are closed.