Stad Brugge heeft goed nieuws voor stadion Club

Stad Brugge heeft goed nieuws voor stadion Club

24 november 2015 09:01 - Binnen 5 jaar wil Club Brugge in een nieuw stadioncomplex voetballen. “Een nieuwe voetbaltempel is nodig om groei te kunnen realiseren. Bovendien kan ik je verzekeren dat het onderhouden van een 40 jaar oud stadion heel wat geld kost”, liet voorzitter Verhaeghe eerder optekenen in de pers. De stad Brugge heeft alvast goed nieuws voor blauw-zwart.

De stad voorziet volgend jaar namelijk 2 miljoen euro voor het stadionproject. Zo legt de stad voor het eerst effectief centen opzij voor het nieuwe stadioncomplex van Club langs de Blankenbergse Steenweg en de omvorming van Jan Breydel tot stadsstadion.

De financiële inbreng zal gebruikt worden voor een onderzoek naar de toekomstige inrichting van het Jan Breydelstadion enerzijds en de verwerving van gronden voor Club Brugge anderzijds.

“Het bedrag dat we voorbehouden voor het stadionproject is vooral symbolisch belangrijk”, vertelt burgemeester Renaat Landuyt. “Het bewijst dat we van onze kant klaar zijn om het dossier helemaal op de rails te zetten. Nu zal het van Vlaanderen en van de twee voetbalverenigingen afhangen of de nieuwe stadions er effectief komen”, besluit hij in HLN.

Krijg 80 euro gratis bij het aanmaken van een Unibet account!

Ben jij een échte Club-fan?
Vul dan je voornaam en e-mailadres in en klik op de blauwe button ('houd me op de hoogte'). Zo ontvang jij als eerste het belangrijkste nieuws over Club Brugge. Bovendien maak je gratis kans op het officiële Club Brugge thuisshirt 2017-2018.
I agree to have my personal information transfered to MailChimp ( more information )

,

Comments are closed.